Bărbaţii europeni părăsesc casa părintească la 28 de ani, în timp ce femeile fac acest pas cu doi ani mai devreme, fie pentru a studia, fie pentru a munci sau pur şi simplu pentru a locui împreună cu partenerul lor.

sursa:jamesandsesselja.blogspot.comPotrivit ezonomics.ing.ro care citează un raport al Eurostat, în Bulgaria, Slovenia şi Slovacia bărbaţii locuiesc cu părinţii în medie până la 32 ani, aceasta fiind cea mai mare vârstă din Uniunea Europeană.

La polul opus se situează Finlanda, unde bărbaţii pleacă de acasă la 23 de ani, iar femeile la 22 de ani.

În ceea ce îi priveşte pe bărbaţii din România, în medie, aceştia se mută de acasă la 30 de ani. Româncele, pe de altă parte, îşi iau viaţa în mâini cu trei ani mai devreme. O diferenţă mai mare este întâlnită doar în Bulgaria - aproape 4 ani.

Interesant este că, de multe ori, chiar dacă nu mai locuiesc cu părinţii reprezentanţii sexului tare preferă să îşi păstreze camera din casa părintească.

Un sondaj publicat de cotidianul britanic Daily Mail şi realizat în rândul a 3.000 de tineri, arată că unul din patru bărbaţi care s-au mutat înca mai păstrează camera din copilărie în locuinţa părinţilor, în timp ce doar una din cinci fete mai au un dormitor mobilat în casa părintească.




21 September 2010