Reclamele la ansambluri rezidenţiale au început să se înmulţească pe măsură ce vânzările dezvoltatorilor au scăzut drastic. Preţuri avantajoase, oaze de verdeaţă, suprafeţe generoase şi personalizabile. Acestea sunt ideile pe care mizează vânzătorii de apartamente noi, însă, la o privire mai atentă, lucrurile nu sunt chiar atât de roz.

Cfoto:capital.rohiar dacă în ultimii ani, după apariţia unor cazuri de genul Planorama, oamenii au devenit mai precauţi în alegerea locuinţei, pentru care sunt nevoiţi să se îndatoreze pe 30 de ani, capcanele întinse de ansamblurile rezidenţiale continuă să existe.

capital.ro a realizat o analiză a principalelor aspecte asupra cărora e indicat să insişti pentru a evita probleme mai grave după achiziţia locuinţei noi.

Marketingul în imobiliare este o ţigăneală, motiv pentru care trebuie să fim atenţi la fiecare aspect. Primul lucru de care trebuie să te asiguri când intenţionezi să cumperi o locuinţă într-un ansamblu rezidenţial este seriozitatea dezvoltatorului. Trebuie să vezi ce istoric are şi dacă şi-a respectat termenele la proiectele anterioare“, a declarat pentru capital.ro Ion Cătuţoiu, directorul general al Real Time.

Atenţie la semnarea contractelor!

Primul aspect pe care trebuie să îl conveniţi cu dezvoltatorul, în momentul în care v-aţi decis asupra unui ansamblu rezidenţial, este anexarea parametrilor apartamentului vizat la contractul de vânzare-cumpărare.


Sursa

27 November 2009